در مقاله آموزش ابزارهای ایلوستریتور (Adobe Illustrator) ، ما در مورد ابزارهای برتر و مفید در Adobe Illustrator صحبت خواهیم کرد. اگر به طراحی آیکون ، تصویرگری یا کار دیگری مشغول باشید ، قطعاً می خواهید مقاله آموزش ابزارهای ایلوستریتور در اصفهان را بخوانید ، زیرا در مورد نرم افزاری که از آن استفاده می کنید بایستی همیشه موراد جدید و جالبی بیاموزید و از آنها استفاده کنید. Illustrator دارای طیف گسترده ای از ابزارهای طراحی است که در Toolbar یافت می شود ، هر یک به شما امکان می دهد به روش های مختلف ایجاد کنید. مقاله آموزش ابزارهای ایلوستریتور (Adobe Illustrator) در اصفهان ابزارهای مختلف طراحی موجود در ایلوستریتور را معرفی خواهد کرد.
همچنین اگر مبتدی هستید قبل از همراه شدن با ما در این مقاله, مقاله ی زیر را مطالعه نمایید:
معرفی و آشنایی با نرم افزار ایلوستریتور (Adobe Illustrator)
آشنایی با ابزارهای پرکاربرد ایلوستریتور
کار با پنجره ابزار ایلوستریتور
هر ابزار در ایلوستریتور شامل چند زیرمجموعه است که زیرمجموعهها پنهان هستند.
به گفته شرکت ادوبی علت این کار این است که پنل ابزار ایلوستریتور شلوغ و بههمریخته نشود تا مدیریت آن سادهتر باشد!
من خودم اوایل بر این باور بودم که ادوبی قصد آزار کاربرانش را دارد:))))
لازم به ذکر است که بگویم تمام ابزارها ایلوستریتور شامل زیرمجموعه نمیباشند و فقط بخشی از ابزارها زیرمجموعه دارند و این کاملاً در پنل ابزار ایلوستریتور مشخص است چون ابزارهایی که زیرمجموعه دارند {فلشی ریز و مثلثی مانند را میشود در کنارشان مشاهده کرد}
برای باز کردن منوی مخفیِ ابزارها میتوانید ماوس خود را بر روی مثلث ریز کنار شکل ببرید و روی آن کلیک راست را نگهدارید تا منوی ما باز شود:)
ابزار انتخاب(SELECTION TOOL)
عضو جدایی ناپذیر طراحی در استفاده از نرم افزار ایلاستریتور selection tool است. این قسمت با آیکون فِلشی شکلی که دارد به شما این امکان را می دهد تا اشیا و متن را در اطراف صفحه انتخاب کرده و به هر طرف که می خواهید جا به جا کنید.
ابزار (Direct Selection Tool)
ابزار lasso مانند ابزار Direct Selection کار می کند از این جهت که به شما امکان می دهد نقاط لنگر جداگانه ای را در شکل یا شی. انتخاب کنید و هر تعداد بار که می خواهید، در ناحیه وسیع تری از آن استفاده کنید.
ابزار (Group Selection Tool)
برای انتخاب هر یک از مسیرهای تشکیل دهندهی یک شیء به صورت گروهی از این ابزار استفاده میشود. هنگام ترسیم یک مسیر، امکان دارد که چندین گروه از مسیرها باعث تشکیل شیء نهایی بشوند. با هر بار کلیک در این ابزار یک گروه از دستههای تشکیل دهنده شیء را انتخاب و به مجموعه انتخاب شده قبلی، اضافه می کند.
ابزار(Lasso)
هنگام انتخاب دسته ای از مسیر ها به وسیلهی ابزار Selection، شما می توانید که از یک محوطه چهار ضلع در حول آنها اقدام به انتخاب گروهی از اشیاء نمایید. گاهی ممکن است به دلیل وجود اشیاء در گوشهی تصویر نتوان برای انتخاب آنها از محدوده چهارضلعی استفاده کرد. در چنین شرایطی ابزار Lasso مناسب ترین ابزار می باشد. به وسیلهی این ابزار میشود محدوده های آزاد در اطراف اشیاء مختلف برای انتخاب آنها ایجادکرد.
یکی از عمکرد های اختصاصی Lasso این است که میتواند قسمتی از یک مسیر را نیز با محدوده های آزاد خود انتخاب بنماید. کافی است حول قسمتی از مسیر مورد هدف که قرار است انتخاب شود، درگ نمایید. با این عمل تنها نقاط موجود در محدوده مورد نظر به حالت انتخاب در خواهد آمد.
ابزار(Magic Wand)
یکی از ابزارهای مهم و کاربردی در Illustrator ابزاری به نام Magic Wand است. این ابزار به معنی عصای سحر آمیز می باشد. با استفاده از این ابزار میتوان اقدام به انتخاب محدوده های رنگی مشابه در یک تصویر کرد. این ابزار دارای قابلیت ویژه ای می باشد. به گونهای که با کلیک کاربر در ناحیه ای از ترسیم رنگ هایی انتخاب خواهند شد که مشابه رنگ نقطه انتخابی باشند. بنابراین به طور ساده می توان به یک نکته اشاره کرد. این ابزار به صورت اختصاصی برای انتخاب اشیاء بر اساس شباهت رنگی عمل میکند.
ابزار برش (Crop)
Pathfinder که برای برش دادن عناصر انتخاب شده درون یک شکل مورد استفاده قرار می گیرد.
ابزار (Crop Marks)
(نشانه های برش): این گزینه به عنوان یک خط راهنما برای چاپ مورد استفاده قرار می گیرد.
ابزار قلم (Pen)
قدرتمندترین ابزار طراحی که در Illustrator یافت می شود ، ابزار Pen است. طریقهی کار با پِن تول به واسطه نقطه گذاری و اتصال آنها چه به صورت مستقیم و چه زاویه دار می باشد. عملکرد این ابزار با سایر رقبای خود فرق دارد زیرا نحوه مدیریت و دقت عمل ابزار قلم به مراتب بیشتر از دیگر همتا های خود مانند paint brush و pencil است.
همچنین در هنگام استفاده از آن چند گزینه به شرح زیر در اختیار داریم:
ابزار(ANCHOR POINT TOOL)
می توانید یک یا دسته ای از خط ها و منحنی هایی را که ایجاد کرده اید را در جای دیگر منتقل کنید یا به عبارت دیگر عین آن را در طرح دیگری از ایلاستریتور بکار ببرید.
ابزار(ADD ANCHOR POINT TOOL)
نقاط لنگری را به مسیری که قبلاً ایجاد شده اضافه می نماید و با این کار دیگر نیاز به از نو کشیدن مسیر ها نیست و می توانیم کنترل بهتری روی زاویه ها و انحنا ها داشته باشیم.
ابزار(DELETE ANCHOR POINT TOOL)
نقاط لنگری را از مسیر ها، خطوط و شکل ها حذف می کند.
ابزار انحنا (Curvature)
ابزار Curvature ابزاری طراحی بصری تر است که به شما امکان می دهد مسیرها را با دقت بسیار زیاد و بدون تعویض ابزار ایجاد کنید. با استفاده از ابزار Curvature بر روی افزودن ، ویرایش و حذف نقاط لنگر برای کنترل نمای مسیر تمرکز می کنید.
ابزار (Rectangle Tool)
یک ابزار رسم شکل که به راحتی می توان با آن مربع و مستطیل هایی با اندازه های دلخواه ترسیم کرد. البته فقط به کشیدن مربع و مستطیل ختم نمی شود و با ابزار های جانبی که دارد، قابلیت ترسیم بیضی (ELLIPSE TOOL)، مستطیل با لبه های گِرد (ROUNDED RECTANGLE)، چند ضلعی (POLYGON TOOL)، ستاره (STAR) و دایره های تودرتو (FLARE TOOL) را فراهم می کند.
ابزار مسواک ابزار (Paintbrush)
یک ابزار طراحی که ویژگی های مختلفی مثل زیبا نویسی و سبک های براش را به مسیرها اعمال می کند و به وسیله آن می توانید از ابزار انتخاب مستقیم برای حرکت در نقاط استفاده کرده و منحنی هایی را که کج و نامتوازن هستند را صاف کنید.
پِینت براش یک زیر مجموعه دیگر هم دارد که یک ابزار نقاشی همانند براش بوده با این تفاوت که به جای یک مسیر، مسیرهای بسته رنگی ایجاد می کند و Blob brush نام دارد.
ابزار (Blob Brush)
ابزار Blob Brush که با فشار دادن ابزار Paintbrush در نوار ابزار یافت می شود ، برای ایجاد مسیرهای پر و مرکب است. اشکال جدیدی که با ابزار Blob Brush نقاشی شده اند با اشکال موجود با همان تنظیمات ظاهری ادغام می شوند.
ابزار مداد (Pencil)
ابزار Pencil که با فشار دادن ابزار Paintbrush در نوار ابزار یافت می شود ، برای ایجاد مسیرهایی با فرم آزاد تر است – شبیه طراحی روی کاغذ با مداد.
ابزار متن(TYPE TOOL)
یکی از رایج ترین و پرکاربرد ترین ابزار های ایلاستریتور است که به منظور ایجاد متون عمودی و قالب های مستطیل شکل بوجود آمده است.
ابزار چرخش(ROTATE TOOL )
به منظور چرخاندن تصویر بکار می رود. برای استفاده از آن، پس از انتخاب روتِیت تول، یک بار در وسط شکل کلیک کنید، نقطه محور خود را که می خواهید شکل، به دور آن بچرخد را مشخص کرده. سپس بر روی شکل کلیک کرده و بکشید تا چرخانده شود.
از جمله دیگر امکانات روتِیت تول، ابزار منعکس (reflect tool) می باشد که همانند ابزار چرخش کار می کند. ولی در عوض تصویر یا شئ را منعکس می کند.
ابزار(SCALE TOOL)
نحوه کار ابزار مقیاس پذیری بدین صورت است که باید یک محور را تعریف کرده، سپس با کلیک و کشیدن موس به خارج از آن، اندازه شکل را تغییر داد. این ابزار تا حدودی مشابه دو ابزار Rotate و Reflect کار میکند که در ادامه به این دو خواهیم پرداخت.
ابزار(Eraser Tool)
اگر می خواهید از شر بخشی از یک شی یا مسیر وکتور خلاص شوید، این ابزار واقعاً مفید خواهد بود. بر خلاف PATH ERASER TOOL، قادر هستید کل یا قسمتی از بخش های شکل ها را حذف کنید و این امر موجب میشود تا شکل وکتوری (برداری) شما خطوط مرزی خارج خود را دوباره ترمیم کند.
ابزار قیچی (SCISSORS TOOL)
مسیرها و یا فریم های مستقیم را روی یک خط یا نقطه برش می دهد.
ابزار(shaper tool)
ابزار shaper به شما امکان می دهد شکل های عمومی را با دست بکشید، پس از آن ادوبی ایلاستریتور به طور خودکار آنها را تشخیص داده و شکلی را که مد نظر دارید را بدون ناهمواری ایجاد می کند.
بنابراین اگر از این ابزار برای ترسیم یک مستطیل فوق العاده شکننده استفاده کرده اید، لحظه ای که انگشت خود را از روی پد ماوس بر می دارید، به طور خودکار یک مستطیل صاف و بدون ناهمواری برای شما ایجاد می گردد.
ابزار(Gradient Tool)
این ابزار با پنل گرادیانت کاملا مرتبط است و شکل، ترکیب و سایز گرادیانت را می توان با این ابزار ویرایش کرد.
ابزار(Eyedropper Tool )
گاهی نیاز دارید از یک رنگ یا شئ نمونه برداشته و در قسمت های دیگر آز آن استفاده کنید. در این صورت این گزینه به کمک شما می آید.
ابزار(Blend Tool)
این ابزار جلوه های ویژه گرافیکی بین اشیاء انتخاب شده ایجاد می کند. جلوه هایی مانند رنگ، اشکال و …
ابزار(Artboard Tool)
کاربر می تواند با استفاده از این ابزار ابعاد صفحه طراحی را تغییر دهد و یا صفحات جدیدی را اضافه نماید.
ابزار (Hand Tool)
گاهی نیاز است تا صفحه طراحی را جابجا کنیم. با انتخاب این گزینه می توانید صفحه را حرکت دهید. مخصوصا در زمانی که صفحه را زوم کرده اید این گزینه بسیار کاربردی خواهد بود.
سخنان پایانی
در آموزش ابزارهای ایلوستریتور (Adobe Illustrator) ما سعی کردیم که شما را با مهم ترین ابزار های ایلوستریتور آشنا کنیم. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با نرم افزار ایلوستریتور با مقالات بعدی ما در پدیده لرن با ما همراه باشید. ما در پدیده لرن تلاش نموده ایم که شما را به بهترین شکل ممکن با کاربردی ترین نرم افزار های گرافیکی و ویرایش فیلم و عکس آشنا کنیم.
شما همچنین می توانید بر حسب نیازتان به آموزش این نرم افزار به دوره آموزش ایلوستریتور در اصفهان که توسط تیم پدیده برای شما عزیزان آماده شده است استفاده کنید و با آموزش در این دوره تخصص موردنیاز را به دست آورید و شروع به کسب درآمد از این رشته نمایید.پس از پایان دوره آموزشی می توانید از خدمات پشتیبانی تیم ما تا زمان کسب درآمد و یا استخدام خودتان استفاده کنید.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای 0
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.