اگر هنوز هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درمورد افترافکت هستید و قصد ایجاد موشن گرافیک های جذاب را دارید پس در سری مقالات آموزش افترافکت پدیده لرن را دنبال کنید. در این مقاله درمورد آموزش پنل های افترافکت صحبت خواهیم کرد . درنهایت قصد داریم یک پیش زمینه مختصر و مفید در مورد افترافکت در اختیار شما علاقمندان به این موضوع قرار دهیم با آموزش این سری مقالات ما در پدیده لرن و مطالعه مقاله قبل درمورد آشنایی و معرفی افترافکت و معرفی ابزارهای اصلی افتر افکت (Main toolbar) شما میتوانید اطلاعات جامعی از افترافکت داشته باشید. به طور پیش فرض ، After Effects از یک رابط متصل به پانل برای سازماندهی محل کار استفاده می کند. به کل پیکربندی رابط ، فضای کاری گفته می شود و After Effects شامل انواع فضاهای کاری از پیش ساخته شده برای جای دادن سبک ها و وظایف مختلف کاری است که برای انجام آنها ممکن است لازم باشد. همچنین می توانید هر پانل را به صورت مستقل برای حرکت تنظیم کنید. آموزش پنل های افترافکت پایه ای برای کار با پانل های Adobe After Effects برای شما فراهم می کند.شاید برای شما نیز مهم باشد که کدام بخش های این نرم افزار بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد . رابط کاربری After Effects به پانل هایی تقسیم می شود که در آنجا بیشتر کار خود را انجام خواهید داد. برخی از پانل ها برای پیش نمایش فیلم یا انیمیشن هستند و برخی دیگر گزینه هایی را برای ابزارها تعیین می کنند ، در حالی که برخی دیگر برای ایجاد انیمیشن هستند. تمام پانل های موجود در After Effects از طریق منوی Window قابل دسترسی هستند.
پانل ترکیب بندی (Composition)
آموزش پنل های افترافکت ، پانل Composition یکی از مهمترین پانلهای افتر افکت است. این پنجره پیش نمایش و فضای اصلی انیمیشن است که هنگام ساخت یک پروژه افتر افکت در آن کار می کنید. می توانید پروژه های متحرک خود را در این پنل بسازید و از ویژگی هایی برخوردار است که می توانید برای تغییر نحوه پیش نمایش ترکیب خود استفاده کنید. شاید شما می خواهید دستورالعمل هایی ایجاد کنید ، نشان دهید یا پنهان کنید. یا شاید لازم باشد کانال آلفای ترکیب خود را جدا کنید تا بتوانید ببینید کدام مناطق شفاف و کدام مات هستند. این همه می تواند در پانل ترکیب حاصل شود. در این تمرین ، شما برای تغییر وضوح پیش نمایش نمایشگر و یادگیری نحوه آشکار سازی کانال آلفای یک ترکیب ، با پانل ترکیب کار خواهید کرد.
با دوبار کلیک بر روی هر ترکیبی در پانل Project ، این ترکیب در پانل های Composition و Timeline فعال است. این ترکیب شامل یک لایه واحد به نام cityScene.psd است. این از یک سند فتوشاپ ایجاد شده است که شامل مناطق شفاف است. رنگ آبی که می توانید در پشت ساختمان ها مشاهده کنید ، رنگ زمینه ترکیب است. فقط در محلی که سند فتوشاپ شفاف است قابل مشاهده است. در برنامه های ویدئویی ، از شفافیت اغلب به عنوان آلفا یا کانال آلفا یاد می شود. برای تأیید شفافیت مناطق می توانید نمایشگر پانل ترکیب را تغییر دهید.
پانل Composition یکی از مهمترین پانلهای افتر افکت است. این پنجره پیش نمایش و فضای اصلی انیمیشن است که هنگام ساخت یک پروژه افتر افکت در آن کار می کنید. می توانید پروژه های متحرک خود را در این پنل بسازید و از ویژگی هایی برخوردار است که می توانید برای تغییر نحوه پیش نمایش ترکیب خود استفاده کنید. شاید شما می خواهید دستورالعمل هایی ایجاد کنید ، نشان دهید یا پنهان کنید. یا شاید لازم باشد کانال آلفای ترکیب خود را جدا کنید تا بتوانید ببینید کدام مناطق شفاف و کدام مات هستند. این همه می تواند در پانل ترکیب حاصل شود.
گزینه های موجود در پنل (Composition)
۱-خط کش (Rulers Composition)
۲-انتخاب نمودار(Flowchart Selector)
۳-انتخابگر (Selector)
۴-همیشه پیش نمایش را تغییر دهید (Always Preview Toggle)
۵-بزرگنمایی (Magnification)
۶-راهنمای و گزینه های شبکه (Guide & Grid Options)
۷-زمان فعلی (Current Time)
۸-عکس فوری (Take Snapshot)
۹-نمایش عکس فوری(Show Snapshot)
۱۰-نمایش تنظیمات کانال و رنگ (Show Channel and Color Management Settings)
۱۱-وضوح (Resolution)
۱۲-شبکه شفافیت را تغییر دهید (Toggle Transparency Grid)
۱۳-پاپ آپ نمای سه بعدی (۳D View Pop-up)
پنل پروژه (Project) افترافکت
پانل Project شامل ارجاعات به تمام پرونده های فیلم (ویدیو ، صدا و تصاویر) است که شما در پروژه افتر افکت خود وارد کرده اید. این همچنین شامل تمام ترکیباتی است که شما در پروژه فعلی خود ایجاد کرده اید. موارد رسانه به دلیل نحوه برخورد برنامه با پرونده های وارد شده ، به عنوان منابع مشخص می شوند. هنگام وارد کردن ، پرونده های رسانه ای شما در مکان اصلی خود در هارد دیسک باقی می مانند. افترافکت پیوندی به آنها ایجاد می کند. اگر این پرونده ها خارج از افترافکت اصلاح شوند ، برنامه پیش نمایش جدیدی ایجاد می کند و پروژه شما را متناسب با آن به روز می کند. این سیستم پیوند مفید است زیرا شما همچنان می توانید اشیا imported وارد شده را در برنامه های اصلی آنها مانند ویرایش تصویر در فتوشاپ دستکاری کنید. اگرچه بسیار مفید است ، پیوند دادن پرونده ها از این طریق نیز می تواند مشکلاتی ایجاد کند: در صورت جابجایی ، تغییر نام یا حذف پرونده های اصلی رسانه خود ، افتر افکت پیوند را از دست می دهد و قادر به نمایش محتوا نیست. هنگام کار با پرونده های رسانه ای وارد شده در After Effects ، همیشه باید به یاد داشته باشید که فایل ها در کجا قرار دارند و نام آنها چیست ، زیرا پرونده های پروژه شما برای نمایش آنها باید بتوانند اشیایی را که وارد می کنید ، پیدا کنند. تمامی آبجکت هایی که شما با آن کار دارید اعم از عکس، فیلم، صدا و یا هر نوع آبجکت دیگر را از اینجا وارد می کنید. حتی کامپوزیشن ها نیز همینجا ذخیره می شوند.
در نرم افزار افترافکت،فوتیج ها و کامپوزیشن ها در پانل Project قرار دارند.ترتیب قرار گرفتن آیتم ها در پانل Projectبرخلاف آیتم هایی که در پانل Timeline و Effect Controls قرار دارند،تاثیری بر روی خروجی فیلم ساخته شده ندارند.در نرم افزار افترافکت می توانید فوتیج ها و کامپوزیشن ها را در پوشه های مختلف دسته بندی کنید.فوتیج های تک رنگ نیز به طور خودکار در پوشه Solids ذخیره می شوند.
پوشه های ساخته شده در پانل Project فقط در همان پانل قرار می گیرند.برای مشاهده محتوای هر پوشه تنها کافی است تا آن پوشه را باز کنید.همچنین داخل هر پوشه می توانید پوشه های دیگری نیز ایجاد کنید.برای انتقال فایل یا پوشه به بالای پانل Project و یا برای خارج کردن پوشه یا فایلی از پوشه ای دیگر،باید آن فایل یا پوشه مورد نظر را با موس به سمت قسمت خاکستری بالای پانل بکشید و جا به جا کنید.
برای پیدا کردن آیتم های فوتیج و هم چنین پیدا کردن فوتیج هایی که فایل منبع آنها گم شده اند می توانید از گزینه جستجوی موجود در پانل Project استفاده کنید.
گزینه های موجود در پنل (Project)
**ایجاد جدید (New Folder)
**ایجاد کامپوزیشن (New Composition )
**حذف (Delete)
پنل جدول زمانی (Timeline Panels) افترافکت
معرفی پنل تایم لاین افترافکت (Timeline) . پنل تایم لاین یکی از اصلی ترین پنل هایی است که برای ایجاد انیمیشن استفاده می شود. هر فوتیج دارای پانل Timeline مستقل خود است ، جایی که می توانید ویژگی های لایه و جلوه ها را متحرک کنید ، لایه ها را به موقع قرار دهید و حالت های ترکیب لایه را تغییر دهید. هنگام کار با لایه های دو بعدی ، ترتیب قرارگیری لایه ها را کنترل می کند که کدام لایه ها در انتهای لایه های پشت یا پشت لایه های دیگر ظاهر شوند.
نشانگر زمان فعلی ، که به آن play head نیز می گویند ، خط عمودی قرمز است . این خط عمودی قرمز رنگ ، کادر فعلی را نشان می دهد که در حال پخش شدن انیمیشن در حال نمایش است. این زمان ترکیب را به عنوان یک Time در بالای صفحه نشان می دهد ، در حالی که نام لایه ها و ویژگی ها در سمت چپ نشان داده می شوند. همچنین می توان حالت نوار لایه را طوری تغییر داد که پانل Graph Editor را نمایش دهد ، ابزاری پیشرفته برای انیمیشن که امکان کنترل دقیق تری ویژگی های متحرک را فراهم می کند. در اینجا ، شما با Timeline کار خواهید کرد.
همه ترکیبات را می توان در پانل های Composition و Timeline نشان داد ، که هر زمان که شما یک ترکیب را ایجاد یا باز می کنید ، به طور خودکار باز می شوند. این دو صفحه شما را با روش های مختلف مشاهده یک ترکیب و دستکاری لایه های آن مجهز می کند. این بخش به شما یک نمای کلی از هر پانل می دهد ، و تأکید می کند که چگونه پانل ها لایه ها را همراه با روابط مکانی و زمانی آنها نشان می دهند.
اگر یک یا چند لایه در یک ترکیب انتخاب شده باشد ، عملیات فیلتر در صفحه Timeline فقط روی لایه های انتخاب شده تأثیر می گذارد. در این حالت ، لایه های انتخاب نشده فیلتر نمی شوند (پنهان می شوند) اگر با درخواست جستجو مطابقت نداشته باشند. با این حال ، اگر هیچ لایه ای در ترکیب انتخاب نشود ، عملیات فیلتر برای همه لایه های موجود در ترکیب اعمال می شود. این رفتار برای نشان دادن و پنهان کردن ویژگی های لایه با فشار دادن کلیدهای میانبر ویژگی آنها مطابقت دارد. (نمایش یا پنهان کردن ویژگی ها در پانل جدول زمانی).
تایم لاین Timeline را میتوان قلب افترافکت محسوب کرد. جایی که تمام کارهای مهم کامپوزیت مانند : عملیات سویچ کردن switches ، مرور لایه ها navigation ، بزرگ نمایی zooming ، برش قسمت های ناخواسته فوتیج trimming ، تنظیمات کلید فریم های انیمیشن key frames و ویژگی های layer properties در آن انجام میشود.
مشاهده ی تمام کی فریم های کلیدی (Key frames)
با فشردن کلید U روی صفحه کلید، میتوانید تمامی کیفریمهای یک پروژه را در تایملاین مشاهده کنید. این تکنیک باعث صرفهجویی زیادی در زمان میشود، مخصوصاً اگر عادت دارید روی فلشهای کشویی کوچک در نوار زمانی مرتباً کلیک کنید. همچنین اگر از گزینهها و تنظیمات Position ،Rotation و Opacity زیاد استفاده میکنید، بد نیست بدانید که هر یک از آنها به ترتیب با فشردن کلیدهای P ،R و T روی کیبرد فعال شده و قابل تنظیم هستند.
- S کلید میانبر Scale یا اندازه است.
- P کلید میانبر Position یا موقعیت است.
- A کلید میانبر Anchor Points یا نقاط دستگیرهای است.
- R کلید میانبر Rotation یا چرخش است.
- T کلید میانبر Opacity یا شفافیت است.
یشن شما با کشیدن کیفریمها در تایم لاین از بین نرود. برای استفاده از این روش کافی است بیش از دو کیفریم را انتخاب کرده، (کلید ALT در ویندوز و option در مک را نگه دارید) و سپس ماوس را به چپ یا راست حرکت دهید.
بطور خلاصه
در این مقاله درموردآموزش پنل های افترافکت صحبت کردیم اگر تمایل به فراگیری اطلاعات بیشتر در زمینه افترافکت هستید تا انتهای مقالات After Effects ما را دنبال کنید.مقالات معرفی ابزار ها و آموزش پنل های افترافکت به شما زمینه ای در ایجاد موشن گرافیک های جذاب خواهد داد. اما برای درک کامل After Effects و ایجاد موشن گرافیک باید دوره های کامل After Effects بصورت پروژه محور را گذرانده باشید.شرکت پدیده تجارت با کادر آموزش کاملا حرفه ای با برگزاری دوره های تخصصی آموزش افترافکت در اصفهان می تواند شما را یاری کند تا از صفر تا صد این نرم افزار تدوین ویدیو و ساخت انیمیشن را آموزش ببینید و برای انجام پروژه های انیمیشن در کنار شما عزیزان باشد.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای 0
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.