تدوین چیست و تدوینگر کیست ،خیلی از مخاطبان سینما و یا کسانی که تازه وارد حوزه تدوین فیلم شدند میخواهند بدانند که تدوین چیست و تدوینگر چه کسی است. تدوین یکی از مراحل پایانی تولید فیلم است. کار تدوینگر نوعی مونتاژ یا ترکیب کردن تک تک پلان های فیلم است. یعنی تک تک سکانس های فیلم به صورت پلان به پلان ضبط میشود و تدوینگر فیلم با چسباندن این پلان ها به یکدیگر معنایی را به بهترین شکل به مخاطب منتقل میکند. تدوین گر ها ذهن مخاطب را دستکاری می کنند تا پیام مورد نظر انتقال یابد. ما مقالات کاربردی زیادی در پدیده لرن داریم.برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد تدوین و تدوینگر مقاله ما را در زمینه تدوین چیست و تدوینگر کیست مطالعه نمایید.
تدوین و تدوینگر
تدوین چیست؟
تدوین فیلم یا ویدیو یکی از مراحل مختلف فیلم سازی میباشد که پس از تولید فیلم انجام میپذیرد و در طی آن از انتخاب و پیوند نماهای مختلف و موجود در فیلم خام و تبدیل آنها به سکانس برای رسیدن به فیلم نهایی بهره میگیرند. در دنیای فیلم تدوین نقش ذهن در واقعیت را بازی میکند به این معنی که آنچه پنهان میباشد را آشکار میسازد و آنچه آشکار میباشد اما نیازی به دیدن آن نیست را پنهان میکند؛ یعنی بهترین تصویر برای دیدن را انتخاب میکنند.
تدوینگر کیست؟
کسی که این برش ها را پیدا می کند، آن احساسات و روایت را کشف می کند، آن کیمیاگر یا تدوینگر است. تدوینگر ها وظیفه درک فناوری پس از تولید را باید داشته باشند. با این حال آنها باید درک عمیقی از دستور زبان فیلم، درک شخصیت، درک ریتم و زمان را داشته باشند. تدوینگران حافظان نهایی داستان و چشم انداز احساسی فیلم هستند. تدوینگران اولین مخاطبان فیلم هستند که البته قدرت تغییر و حتی بهتر شدن آن را دارند.تدوینگرها باید ساعت ها فیلم خام را برای پیدا کردن داستان مرتب کنند.
کار تدوینگر معمولا از زمان شروع فیلم برداری آغاز می شود به طوری که صحنه هایی که روزانه فیلم برداری می شود در اختیار تدوین گر قرار می گیرد و او آنها را مطابق با داستان فیلم و نظرات کارگردان سر هم می کند. در پایان فیلم برداری او یک فیلم خام منطبق با روند داستان، در اختیار دارد. در این مرحله کار نهایی تدوین شروع شده و در پایان نسخه نهایی برای چاپ و تکثیر به لابراتوار ارسال می شود. پس از اکران خصوصی، با توجه به بازخورد تماشاگران و یا نظر کارگردان، هنوز امکان انجام اصلاحاتی در تدوین فیلم وجود دارد
تدوینگرها باید بدانند که یک برش که حتی گاهی به صدم ثانیه می رسد میتواند معنای فیلم را تغییر دهد. تدوین گر باید بداند که در واقع تاثیر یک نما کاملا منوط به نمای قبلی است و به صورت ماندگاری بر نمای بعدی اثر می گذارد این ارتباط نماها است که معنا را خلق می کند. تا اینجا سعی کردیم به این سوال که؛ تدوین چیست و تدوینگر کیست؟ پاسخ دهیم در ادامه بیشتر فرایند تدوین فیلم و انواع برش یا کات تصویر را برای درک کار تدوینگر فیلم توضیح می دهیم.
مراحل تدوین فیلم
۱- مرحله ی اسمبلی:
(Assembly) در این مرحله تدوین گر از روی فیلمنامه و یادداشت های گزارش صحنه برای ایجاد نظم بین نماها پلان ها را از پلان اول تا آخر به ترتیب شماره نما و صحنه و سکانس شماره بندی می کند. در این مرحله هیچ حذفی صورت نمی گیرد
۲-مرحله ی راف کات:
در هنگام فیلم برداری در ابتدا و انتهای یک پلان مقداری بیشتر از آنچه مورد نیاز است فیلم برداری می شود تا به هنگام تدوین مونتور بتواند هر لحظه را که مناسب دید برای بریدن انتخاب کند. این مرحله را در واقع اولین مرحله ی واقعی تدوین می دانند اما هنوز پلان ها پیوند نهایی و منطقی خود را به دست نیاورده اند.
۳-مرحله ی فاین کات
در این مرحله مونتور تصمیم نهایی را درباره ی نقطه ی برش یا کات و لحظه ی پیوند آن دو با یکدیگر می گیرد. اینک پلان هایی که به هنگام ساختن فیلم به طور جداگانه و در زمان ها و مکان های مختلفی فیلم برداری شده اند از نظر موضوع جریان وقایع و زمان و مکان دارای تداوم می گردد.
شماره ی هر پلان و سکانس و برداشت آن بر روی کلاکت نوشته می شود و در هنگام فیلم برداری جلوی دوربین شماره ی هر پلان نمایش داده می شود و صدای تقه ی کلاکت هم برای تدوین صدا لازم است.
خصوصیات تدوین
تدوین زمان و مکان را فشرده میسازد، عناصر مختلف و پراکنده را مورد تأکید قرار میدهد و کنار هم قرار میدهد و آنها را به طوری مرتب میکند که الگوهای معنایی خاصی ایجاد کند. در ضمن، تدوین به نوعی واکنش تماشاگر را شکل میدهند. بعنوان مثال ارائه یک دسته از نماهای کوتاه که به سرعت با یکدیگر تلفیق و ترکیب میشوند، میتوانند حس هیجان، حادثه و انتظار را در تماشاگر ایجاد کنند، در حالی که نماهای طولانی و بلند آرامش بخش میباشند.
نرم افزارهای تدین
نرم افزار Edius
نرم افزار Corel Video Studio
نرم افزار Sony Vegas Pro
نرم افزارAdobe Premiere (ادیت فیلم)
اهمیت تدوین
با تدوینمیتوان روایتی را به صورت مداوم و سیال بیان کرد. تدوین زمان ومکان را فشرده میکند، عناصر متفاوت و پراکنده را مورد تأکید قرار میدهد وکنار هم میگذارد و آنها را چنان مرتب میکند که الگوهای معنایی خاصیایجاد کنند. تدوین در ضمن، به نوعی واکنش تماشاگران را،شکل میدهد. برایمثال ارائه یک رشته نماهای کوتاه که به سرعت به یکدیگر برش میخورند،میتواند حس هیجان، حادثه و انتظار را در تماشاگر ایجاد کند، در حالی کهنماهای طو لانی آرامش بخش هستند، بر عنصر دراماتیک صحنه تأکید دارند وتماشاگر را با شخصیتهایفیلم بیشتر درگیر میکنند.شیوه تلفیق صدا و تصویرهم، تأثیر بسیار مهمی بر تماشاگر دارد. برای مثال قابل شنیدن بودن یا نبودنگفت و گوها، ارائه موسیقی در لحظهای خاص از فیلم، بالا و پایین شدن حجمصداها، به گوش رسیدن صدای محیط و همه و همه معنای خاصی میآفرینند واحساسات تماشاگر را به سمتی هدایت میکنند.
تفاوت تدوین و منتاژ
تدوین، فرایندی هنریتر است و شامل اصول زیباییشناسی، برای کنار هم قرار دادن پلانها است، تا حس خاصی را در مخاطب ایجاد کرده و تاثیر گذارتر باشد. در حالیکه اصطلاح مونتاژ، تنها بهکارهای فیزیکی و چسباندن بخشهای یک فیلم در کنار هم گفته میشود و مفهوم خاصی را دنبال نمی کند و قوانین خاصی ندارد.
به فرد مونتاژ کننده «مونتور» و به فرد تدوین کننده «تدوینگر» گفته می شود و ممکن است در یک فیلم هر دو به صورت مجزا فعالیت داشته باشند.
سخنان پایاینی
موضوع مقاله ما تدوین چیست و تدوینگر کیست بود.امروزه تدوین و تدوینگری در مشاغل زیادی کاربرد دارند. حتی به تنهایی می توانند کسب درآمد کنند.اگر شماهم قصد روتق بخشیدن به کسب و کار خود را دارید و یا می خواهید موشن گرافیک های جذاب ایجاد کنید یا یک فیلم یا ویدئورا بصورت حرفه ای تدوین کنید به شما دوره های آموزشی پدیده تجارت را معرفی می کنم زیرا قبل از هر کاری ابتدا باید آموزش های لازم را ببینید و حرقه ای شوید دوره های پدیده تجارت کاملا حضوری و خصوصی هستند و دارای کادر آموزش کاملا حرفه ای و با سابقه می باشد که به یادگیری بهتر شما کمک می کند. پس منتظر شما هستیم.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای 0
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.